Heb jij de online test ‘Verantwoord Alcohol schenken’ al gedaan?
05-04-2018

Verenigingen zijn verplicht om tijdens bardiensten vrijwilligers in te zetten die in het bezit zijn van een IVA certificaat. IVA staat voor ‘Instructie Verantwoord Alcohol schenken’. Op de website www.nocnsf.nl/IVA lees je wat een barvrijwilliger moet weten om verantwoord alcohol te kunnen schenken. Als je die informatie hebt gelezen en bekeken, kun je je kennis toetsen aan de hand van twintig vragen.

De toets is niet moeilijk. Een fout beantwoorde vraag kun je alsnog herhalen. Je doet er niet meer dan 30 minuten over, inclusief het doornemen van de website en de videofragmenten. Slaag je voor de toets, dan krijgt de barbeheerder van TV Oranje Nassau een e-mail van NOCNSF met het certificaat van de geslaagde. In het clubhuis ligt een map waarin alle certificaten bewaard worden, zodat we bij controle door de gemeente Heerlen over de juiste papieren beschikken en geen boete riskeren.

Het bestuur roept alle barvrijwilligers op om de website van NOCNSF te bezoeken en de test af te leggen. Wij rekenen op jullie medewerking.

Sponsoren

Archief