Evenementen 2019

Terugblik van de Commissie Recreatief op afgelopen seizoen (2017)

Een beetje laat, deze terugblik. Op de valreep, zullen we maar zeggen. Dit weekend, het laatste van oktober, zijn de laatste najaarscompetitiewedstrijden gespeeld. En weer is een seizoen ten einde.

Of ik weer een stukje wilde schrijven. Inspiratie, kom op! Ik staar naar buiten en zie de bladeren van de bomen vallen … [ik zoek naar een bruggetje] … als overrijpe los-vast ballen, die moe van alle klappen en net zo vaalgeel niet meer omhoog komen van het gravel. (misschien iets te overmoedig, deze poging om prozaïsch over te komen, sorry!)

Klinkt een beetje somber, nietwaar. Ik word altijd een beetje melancholisch van de herfst, en van afscheid nemen. Maar ontevreden ben ik zeker niet. Het was al met al weer een prima seizoen met leuke, sportieve en gezellige tennisactiviteiten.

Voor ik hier op terug kom wil ik jullie even meenemen naar een moment langs de baan, waar ik vrolijk van word als ik er weer aan terug denk. Ik sta naast twee ON-ers die commentaar leveren bij een partijtje tijdens de Bijzonderlinge. Het deed me denken aan die sketch van Statler en Waldorf van de Muppets. Die twee oudjes op dat balkon. Ken je die nog? Om de scène nog eens terug te kijken hierbij de link: https://www.youtube.com/watch?v=NpYEJx7PkWE 

Maar vrij vertaald gaat het ongeveer zo: “Het was geweldig – Bravo – Ik heb genoten – Het  was super – Het was best aardig – Het was niet slecht – Het had beter gekund – Ik vond er niet veel aan – Het was behoorlijk slecht – Het was vreselijk – Weg ermee – Boe  boe …”

Kwestie van smaak natuurlijk. Maar dit vind ik dus leuk. Net als het vrijwilligerswerk voor de Commissie Recreatief. We hebben een leuke enthousiaste club, die weer het een en ander heeft georganiseerd.

Het mix en dubbel toernooi bij Hendriks in maart nog vóór we naar buiten konden met voor iedereen een narcis als symbool voor de overgang naar de lente. Het traditionele, succesvolle openingstoernooi op vers gemalen baksteen en oranje pasjes. De geanimeerde los-vast avonden op de woensdag, steevast afgesloten met: “Waar is Paul?, waar blijven de bitterballen?”. De zondagochtend los-vast van 10 tot 12 kon zich verheugen in toenemende belangstelling. Het lijkt te voorzien in een blijvende behoefte. Begin juli hebben we een week lang bij goed weer Bijzonderling getennist. Het Bijzondere van de Onderlinge betrof dit keer de individuele inschrijving en de subtiele indeling door de Commissie. Het leek bij navraag een ‘ace’. Wat ook aansloeg was de afsluiting met de overheerlijke Kippies, waar Jos voor gezorgd had. Het moonlight toernooi viel letterlijk in het water en werd in afgeslankte vorm een dag later bij goed weer ingehaald. Namens alle (aanwezige) recreatievelingen werden de leden van de CR door Frank Beurskens in de wijn gezet. 

Een noviteit van de CR, een tennisclinic met video, is wegens te weinig aanmeldingen helaas niet door gegaan. Maar de CR is stellig van plan om dit samen met Paul Beurskens volgend jaar alsnog van de gravelgrond te tillen. De beperkte aanmeldingen wijdt de commissie aan de timing en de (te) korte voorbereiding. Volgens ons beslist niet wegens een gebrek aan lef van de ON-leden, zoals een onverlaat durfde te suggereren. 

Rest mij naar goed gebruik dankzegging. Dank aan alle tennissende leden (mannen, vrouwen, genderneutralen, jeugdigen, ouderen). Zonder hen zou het organiseren lang zo leuk niet zijn. Dank ook aan barbeheerders en barbezetters, zowel voor als achter de bar. Niet te vergeten de dames van de hapjes: wat waren ze weer lekker (#metoo) … de hapjes! Dank aan de trainers voor het stimuleren, motiveren en leveren van nieuw “bloed” voor recreatieve doeleinden. De Commissie Recreatief van TVON uit Heerlen is er voor iedereen. Ook voor tennissers uit Landgraaf. Dank ook aan de mannen en vrouwen met groene vingers. Het Park lag er weer prachtig bij. Tot slot een woord van dank en waardering voor het bestuur dat alles in goede banen heeft geleid.

Ben ik iemand vergeten? Heb ik je niet genoemd? Dan spijt me dat. Je mag me slaan ….. maar alleen van de baan! Graag tot volgend seizoen. 2018 wordt super. Ik voel het.

Frits Vromen

Namens de commissie Recreatief (Agnes Kragten, Diana Welman, Paul Vijgen, Paul Ramaekers, Lex Huijts, Jos Kern, Ron Hendriks, Frits Vromen)

 

Commissie Recreatief 2016